Livre Néerlandais

Madame Bovary : provinciaalse zeden en gewoonten

Gustave Flaubert (auteur), Hans Van Pinxteren (traducteur)

Madame Bovary : provinciaalse zeden en gewoonten

Gustave Flaubert (auteur), Hans Van Pinxteren (traducteur)
Dans la série:
Klassieke roman over een naar ongrijpbaar geluk hunkerende vrouw, die zich teleurgesteld door de nuchterheid en middelmatigheid van haar man, een dorpsdokter, in roekeloze liefdesverhoudingen stort, hetgeen tot haar ondergang leidt.
Titre
Madame Bovary : provinciaalse zeden en gewoonten / Gustave Flaubert ; vertaald, toegelicht en van een nawoord voorzien door Hans van Pinxteren
Auteur
Gustave Flaubert
Traducteur
Hans Van Pinxteren
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Madame Bovary
Éditeur
Amsterdam: L.J. Veen Klassiek, 2020
371 p.
ISBN
9789020416251 (hardback)

Aussi en format :

Livre: Néerlandais (autres éditions), Français
Easy reading: Français

Commentaires

Deze roman over de vrouw van een goedaardige plattelandsdokter die door haar romantische fantasieën en haar schrale leven tot uitspattingen en tot zelfmoord wordt gedreven is een klassiek werk uit het negentiende-eeuwse realisme. Flaubert (1821-1880) levert ingehouden, venijnige kritiek op clichés uit de Romantiek en de oppervlakkige beleving van weelde, en op de scheiding tussen het dagelijks bestaan en een verondersteld verheven, gelukzalig universum. Deze kritiek is nog steeds actueel en de ironie van Flaubert blijft effectief, ook daar waar het optimistische vooruitgangsgeloof van de Verlichting het doelwit is. De moderne, eigenzinnige vertaling van Hans van Pinxteren is bijzonder positief ontvangen en maakt het werk weer toegankelijk na de laatste, veel minder bevlogen en precieuze vertaling. Met nawoord en annotaties van de vertaler.