Livre Néerlandais

Washington black

Esi Edugyan (auteur), Catalien Van Paassen (traducteur)

Washington black

Esi Edugyan (auteur), Catalien Van Paassen (traducteur)
Titre
Washington black
Auteur
Esi Edugyan
Traducteur
Catalien Van Paassen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Washington black
Éditeur
[Amsterdam]: Signatuur, 2019
447 p.
ISBN
9789056726324 (paperback)

Aussi en format :

Livre: Néerlandais, Anglais

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Commentaires

Leven buiten de plantage

Voor haar voor de Man Booker Prize genomineerde roman 'Washington Black' laat Esi Edugyan zich inspireren door Jules Vernes.

Esi Edugyan, Canadees schrijfster met Ghanese wortels, verdiept zich voor haar romans gretig in werelden die ze niet kent, zo vertelde ze in een interview. In geschiedenis, en in techniek. Die vrijheid heeft zij, anno 2019. Ook als gekleurde vrouw. In haar romans bevraagt ze de vanzelfsprekendheid van die vrijheid. Zoals in 'Washington Black', over het leven van slaven in de eerste decennia van de negentiende eeuw.

Voor haar derde boek, het eerste na haar internationale doorbraak in 2011 met 'Half-blood Blues', heeft Edugyan zich verdiept in die periode en laten inspireren door contemporaine literatuur, vooral de avonturenromans van bijvoorbeeld Jules Verne. Stilistisch, door te schrijven in fris, beeldend proza waarin de lezer bijna direct dezelfde ontdekkingen mag doen als de hoofdpersonen: 'kleine, pas vervelde krabben met levendige kleine oogjes', 'poliepen, magentarood van het gif'. Maar ook inhoudelijk. Net als bij Verne zijn de hoofdpersonen dromers, die worden voortg…Lire la suite