Livre
Néerlandais

De vlucht : een roman in vijf delen

Adam Thirlwell (auteur), Dirk-Jan Arensman (traducteur)

De vlucht : een roman in vijf delen

Adam Thirlwell (auteur), Dirk-Jan Arensman (traducteur)
Genre:
Een knappe, egocentrische Brits-joodse weduwnaar van tegen de tachtig probeert te ontsnappen aan zijn omgeving en zichzelf.
Sujet supplémentaire
De Morgen, Uitgelezen, Humo
Titre
De vlucht : een roman in vijf delen
Auteur
Adam Thirlwell
Traducteur
Dirk-Jan Arensman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The escape
Édition
1
Éditeur
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2009
319 p.
ISBN
9789046805954 (paperback)

Commentaires

De 78-jarige Raphael Haffner, groot liefhebber van vrouwelijk schoon, vertrekt na de dood van zijn vrouw naar een kuuroord in de Alpen. Zijn doel is om een villa, rechtmatig eigendom van zijn familie, terug in bezit te krijgen. Daarbij wordt hij tegengewerkt door de ambtenaren van het dorp. Tegelijkertijd is Haffner verwikkeld in complexe affaires met twee vrouwen die niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua karakter elkaars uiterste zijn. Tweede roman van de Britse auteur (1978); voor zijn debuutroman, 'Politics', werd hij opgenomen in Granta’s lijst van twintig meest veelbelovende jonge schrijvers. Thirlwells schrijfstijl is niet de meest toegankelijke. De personages blijven vreemden; het is lastig je in de hoofdpersonage te verplaatsen. Voor de liefhebber is het niettemin een indringend, geestig en tragikomisch verslag van het leven van een man die onverbeterlijk lijkt, maar toch tot enig inzicht komt. Het grote publiek zal deze roman waarschijnlijk minder aanspreken. Paperback; kle…Lire la suite

À propos de Adam Thirlwell

Adam Thirlwell, né en 1978 à Londres, est un écrivain britannique.

Biographie

Né dans le centre de Londres, Adam Thirlwell grandit à Bushey. Après de brillantes études littéraires à Oxford, il publie un premier roman, Politique, traduit dans une vingtaine de langues, qui lui vaut de figurer parmi les 20 meilleurs jeunes écrivains britanniques sélectionnés par la célèbre revue Granta, connue pour avoir repéré nombre de futurs grands auteurs.

Œuvres

Cette bibliographie ne mentionne que les traductions françaises :

  • Politique, éditions de l'Olivier, 2004.
  • L'Évasion, éditions de l'Olivier, 2009,.
  • Le Livre Multiple, éditions de l'Olivier, 2014.
  • Candide et lubrique, éditions de l'Olivier, En lire plus sur Wikipedia