E-boek
Nederlands

Yemma : stilleven van een Marokkaanse moeder

Yemma : stilleven van een Marokkaanse moeder

Een man ziet met lede ogen aan hoe zijn 'yemma' (Marokkaans voor moeder) na een herseninfarct opgenomen wordt in een Nederlandse zorginstelling die niet berekend is op patiënten met een islamitische achtergrond.
Titel
Yemma : stilleven van een Marokkaanse moeder
Auteur
Mohammed Benzakour
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2013
ISBN
9789044520989
CloudLibrary
3h9fa89

Andere formaten:

Over Mohammed Benzakour

CC BY 3.0 - Foto van/door Mohammed Benzakour

Mohammed Benzakour (Nador, 10 januari 1972) is socioloog, schrijver, columnist, imker, visser en dichter van Marokkaans-Berberse komaf.

Levensloop

Hij werd in 1972 geboren als vierde kind in het noordoostelijke Rifgedeelte van Marokko. Op driejarige leeftijd vertrok hij met zijn moeder en zijn broers naar Nederland, waar zijn vader gastarbeider was. Hij groeide op in Zwijndrecht en werd daar later, tijdens zijn studie, lid van de gemeenteraad . Hij studeerde sociologie en bestuurskunde, en ging na zijn afstuderen aan de slag bij twee ministeries in Den Haag. Maar zijn loopbaan als ambtenaar was van korte duur omdat Benzakour liever wilde schrijven. Naar eigen zeggen bracht hij een groot deel van zijn ambtelijke carrière door 'op het toilet met de boeken van Gerard Reve, Søren Kierkegaard en Jean-Jacques Rousseau'.

Na een korte periode in dienst van onder andere de fractie van de PvdA in de Tweede Kamer brak hij in februa…Lees verder op Wikipedia