Boek Nederlands

Vette pech

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Vette pech
×
Vette pech Vette pech

Vette pech

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
  • Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In de reeks:
Bram kijkt aan het einde van de zomervakantie reikhalzend uit naar het begin van het nieuwe schooljaar. Niet zonder reden, want zijn vakantie was waardeloos en leverde hem bovendien een erg beschamende ervaring op. Maar eens terug op school loopt al vlug alles mis en voltrekt zich de ene ramp na de andere.
Titel
Vette pech
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rodrick rules
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2018
222 p. : ill.
ISBN
9789026140211 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)
Luisterboek: Nederlands

Besprekingen

Een nieuw schooljaar begint en Bram Botermans beschrijft al zijn avonturen, rampen en dagelijkse belevenissen in zijn dagboek. Iedere dag een stukje tekst (in handschrift, op een gelinieerd achtergrond als in een schrift), met daartussen veel cartoons die het verhaal 'nog eens vertellen'. Eenvoudige zwart-witte lijnen, herkenbare figuren met hier en daar een tekstballon. Maar vooral met veel humor en zelfspot. Alle dagelijkse dingen van Bram komen voorbij: het gezin Botermans (waarbij vooral zijn oudere broer Rick voor nogal wat ergernissen zorgt), de rampen die een tiener (kunnen) overkomen op de middelbare school, mee moeten doen aan de Grote Winter Talentenjacht, samen met opa de hele middag kijken naar de beelden van de beveiligingscamera's van zijn flat en leven met een 'geheim' waarvan je wilt dat niemand het ooit te weten komt, want dan kun je je gezicht echt nergens meer laten zien! Alle ervaringen en gevoelens van Bram zullen de doelgroep bekend voorkomen, zeker als je niet t…Lees verder

Het leven van een Loser. Vette pech

'Vette Pech' is het tweede boek over Bram Botermans. Dit dolkomische boek lees je in één adem uit én met een glimlach op je gezicht. Het gaat trouwens gepaard met luide lachsalvo’s. Als middelste zoon in het gezin heeft Bram het niet onder de markt. Zijn oudere broer Rick heeft als enig doel in zijn leven Bram treiteren. Brams jongere broertje Max eist dan weer alle aandacht van zijn ouders en van oma op. En Bram, Bram is een echt puber.
Brams mama vond het een goed idee om hem al zijn belevenissen op te laten schrijven, maar omdat alleen meisjes in dagboeken schrijven noemt Bram zijn boek een logboek. 
Cartoonachtige tekeningen en een 'handgeschreven' tekst die bijna nooit meer dan de helft van de pagina beslaat, zo ziet dit logboek eruit. Prettig om over Brams schouder mee te lezen én een perfect boek om aan de niet geoefende lezer aan te raden.
Een aanrader voor pre-pubers en hun ouders, die zo al van te voren kunnen lezen wat hen eventueel nog te wachten staat.Lees verder