Boek Nederlands

Kat met een geheime missie

Frauke Scheunemann (auteur), Merel De Vink (vertaler)

Kat met een geheime missie

Frauke Scheunemann (auteur), Merel De Vink (vertaler)
  • Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In de reeks:
Winston; 1
Winston (ik-figuur) is de huiskat van professor Hagedoorn. Op een dag komt het meisje Kira (12) met haar moeder bij hen inwonen. Winston en Kira worden vrienden. Na een blikseminslag verwisselen ze van lichaam. Nu moet Winston ineens naar school! Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
DET HUV
Titel
Kat met een geheime missie
Auteur
Frauke Scheunemann
Vertaler
Merel De Vink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ein Kater in geheimer Mission
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2017
239 p. : ill.
ISBN
9789026143748 (hardback)

Besprekingen

Eerste deel van een serie met een bijzondere hoofdpersoon: Winston Churchill (ik-figuur), de nogal arrogante huiskat van professor Hagedoorn. Zijn leven verandert als de 12-jarige Kira en haar moeder komen inwonen. Hoewel Winston weinig met kinderen op heeft, sluit hij al gauw vriendschap met Kira. Op een dag verwisselen de twee van lichaam door een blikseminslag, wat veel verwikkelingen geeft. Winston moet bijvoorbeeld als meisje naar school. De gedaanteverwisseling biedt echter ook de mogelijkheid om uit te zoeken welke problemen Kira’s moeder met de politie heeft en waarom ze zo bang is voor haar ex-vriend. Winston en Kira worden daarbij geholpen door twee klasgenoten, met wie Winston bevriend is geraakt. Maar hoe komen ze weer terug in hun eigen lichaam? Het humoristische, vlot leesbare verhaal wordt vanuit de kat verteld, waardoor het vooral jonge kattenliefhebbers zal boeien. Vanaf ca. 10 jaar.

Winston

Stel je voor: je hebt het allemaal netjes voor elkaar. Je woont in een mooi en luxueus appartement, je krijgt elke dag je lievelingseten voorgeschoteld. Je hoofdtaak van de dag is slenteren door de woonst om je telkens weer op een ander knus plekje in de zon te nestelen. Je bent knap en goed gemanierd. Je wordt voor alles op je wenken bediend. Heerlijk, tenminste als je een kat bent. En dat is Winston, Winston Churchill, de kat van professor Walter Hagedoorn. Aan dat zorgeloze leventje komt een einde wanneer Kira en haar moeder bij de professor hun intrek nemen. Door een noodlottig toeval slaat de bliksem in op Winston en Kira tijdens een wandeling buiten. Die energiestoot heeft ervoor gezorgd dat Winston en Kira van lichaam zijn veranderd. Een ramp! Nu moet Winston – die in het lichaam zit van Kira – haar leven overnemen en omgekeerd. Gelukkig kunnen ze via gedachten met elkaar communiceren. Op school wordt Kira lastiggevallen door Leonie en Emilia en thuis zijn er problemen met V…Lees verder