Boek
Nederlands

We zijn water

Carmien Michels (auteur)
+1
We zijn water
×
We zijn water We zijn water
Genre:
Terwijl de relaties tussen zeven verschillende mensen onder spanning komen te staan, breekt een noodweer los. Vanaf ca. 17 jaar.
Titel
We zijn water
Auteur
Carmien Michels 1990-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2013
189 p.
ISBN
9789085425342 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Mensen kunnen door water gescheiden en verbonden worden, zoals door tranen, zweet, noodweer, oceanen... In een intrigerende compositie van onderling verweven levens fantaseert een meisje over haar buurvrouw; een oude Italiaanse man denkt aan zijn migratie naar België; een zwijgende vrouw herinnert zich haar jeugd als barmeisje; een jonge vrouw doet aan free-running; een jongen vindt zes jonge katjes en hoort de buurvrouw huilen; voor een cafébazin zijn alle klanten eender; een man bereidt zich voor op de apocalyps en bouwt een boot. Elk hoofdstuk is geschreven vanuit het perspectief van een van de zeven personages. Vanuit hun oogpunt ontdekken we steeds meer van de onderlinge relaties. Het zijn draden van een web waarin elke beweging iedereen raakt. Dit levert een spannende interactie op, die steeds meer nieuwsgierigheid oproept. Wat gebeurt er met de katjes? Zijn alle eenden nu dood? Zal de wereld vergaan? Dit is het romandebuut van de jonge Vlaamse schrijfster. Ze maakt interactieve…Lees verder

Over Carmien Michels

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vysotsky

Carmien Michels (Leuven, 14 oktober 1990) is een Belgische auteur en performer.

Biografie

Als kind wilde Michels weleens een boek schrijven, maar ook films maken, een eigen kledinglijn ontwerpen, een amazoneleger oprichten en met een boot rond de wereld varen.

Ze ging Woordkunst studeren aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen waar ze de band aanhaalde met haar geboortestad middels Een stofje in de eeuwigheid, een intiem audioportret van een markante buurvrouw van haar ouders. In 2011 won ze hiermee de Nederlandse NTR Radioprijs. In 2013 studeerde ze af en debuteerde met de roman We zijn water (De Bezige Bij). In 2015 publiceerde met Vraag het aan de bliksem een tweede roman bij Polis. Michels heeft een voorkeur voor personages die er niet helemaal bij horen, die naar verbinding, betekenis en een eigen plek zoeken.

In de kringen van het spoken word platform Mama’s Open Mic werd haar liefde v…Lees verder op Wikipedia