Boek
Nederlands

De stem van de viool

Andrea Camilleri (auteur), Patty Krone (vertaler), Yond Boeke (vertaler)
+1
De stem van de viool
×
De stem van de viool De stem van de viool

De stem van de viool

Andrea Camilleri (auteur), Patty Krone (vertaler), Yond Boeke (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Een Siciliaanse politiecommissaris wordt geconfronteerd met het lijk van een jonge vrouw die gewurgd op haar bed wordt aangetroffen.
Extra onderwerp
Sicilië
Titel
De stem van de viool
Auteur
Andrea Camilleri
Vertaler
Patty Krone Yond Boeke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La voce del violino
Uitgever
Amsterdam: Serena Libri, 2005
275 p.
ISBN
90-762-70-317 (paperback) 9789076270319 (paperback)

Besprekingen

Een Siciliaanse politiecommissaris wordt bij toeval geconfronteerd met het lijk van een jonge vrouw die gewurgd op haar bed wordt aangetroffen. Tijdens zijn onderzoek komt de onconventionele levenswijze van het slachtoffer, dat bezeten was van passie en geldzucht, aan het licht. Ondanks de intriges van zijn superieuren laat hij de zaak niet rusten. Een rustig voortkabbelend, weinig spectaculair misdaadverhaal met een wat gechargeerde intrige en een redelijke ontknoping. Uitstekende schildering van het sociale leven op Sicilië. Vierde detectiveverhaal met de laconieke commissaris Montalbano. Vrij kleine druk, ruime bladspiegel.

Over Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Foto van/door [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Calogero Camilleri (Porto Empedocle, 6 september 1925 – Rome, 17 juli 2019) was een Italiaans schrijver. Zijn detectiveromans over inspecteur Montalbano zijn in meerdere talen vertaald en vormen de basis van een televisieserie.

Levensloop

In 1944 begon Camilleri met een studie literatuur, die hij overigens niet afmaakte, en begon gedichten en korte verhalen te publiceren. In 1945 won hij daarvoor de "Premio St Vincent". Ook werd hij lid van de Italiaanse Communistische Partij. Van 1948 tot 1950 studeerde Camilleri toneel- en filmregie aan de Accademia Nazionale d'Arte Drammatica 'Silvio d'Amico' en begon te werken als scenarioschrijver. Hij regisseerde toneelstukken van Luigi Pirandello en Samuel Beckett.

In 1957 trouwde hij met Rosetta Dello Siesto, met wie hij drie kinderen kreeg. Bij de RAI werkte Camilleri aan diverse producties, zoals Inspecteur Maigret. In 1977 keerde hij terug naar de Accademia 'Silvio d'Amic…Lees verder op Wikipedia

Suggesties