Strip Nederlands

99 plus

Merho (auteur)

99 plus

Merho (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
Titel
99 plus
Auteur
Merho
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
46 p. : ill.
ISBN
9789002215841 (paperback)

Ook in de collectie als:

Strip: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Om het publiek op te warmen voor dit jubileumnummer heeft Merho de komiek Heert Goste ingehuurd. De familie Kiekeboe vindt deze hansworst een vervelende snuiter en stuurt hem de deur uit, maar een komiek laat zich niet zomaar wegdrummen.

De Kiekeboes genieten van hun nieuwe meubelen, Constantinopel is reuzeblij met de nieuwe televisie en Marcel springt een gat in de lucht als hij verneemt dat Dédé dood is.

Goegebuer en Van der Neffe vechten ondertussen een strijd uit om de rechten van "Kiekeboe 100" te verkrijgen. Alles gaat zijn gewone gangetje, maar niets is wat het schijnt. Er lopen individuen rond die Kiekeboe naar het leven staan.

Heert Goste blijkt een vermomd futuristisch monster te zijn: 99 Plus, een gefrustreerd, want genegeerd stripfiguurtje. De uitgeverij heeft indertijd de avonturen van Kiekeboe verkozen boven die van 99 Plus en dat ligt het beestje nog steeds zwaar op de maag. De dood van Dédé was opgezet spel. Dame Thea heeft de crimineel ontvoerd en…Lees verder
Een Vlaamse krantenstrip, vol humor en avontuur, gericht op de hele familie. Daarin schuilt ook de kracht van deze strip: de herkenbaarheid van de situaties, de afwisseling en de vele, meest op stereotypen gebaseerde grappen. De wat statisch opgezette tekeningen zijn uitgevoerd in een deels karikaturale, deels realistische stijl, met filmisch gezien, slapstick-invloeden. De lay-out is rustig waardoor kinderen het geheel goed kunnen volgen. Omdat deze strip ook in provinciale Nederlandse kranten verschijnt, is zijn bekendheid bij het publiek redelijk groot.